Okategoriserade

Blogge om klær

Det er veldig mange som blogger om mote og klær, og du tenker kanskje at det ikke er plass til enda en moteblogg. Men det avhenger litt av hvordan du legger opp bloggen, og hvilken målgruppe du henvender deg til. Mange av motebloggene henvender seg for eksempel til yngre kvinner og jenter, så hvis du velger å lage en blogg for en annen gruppe, kan det absolutt være plass for deg.

Blogg for din egen aldersgruppe

Som oftest er det lettest å blogge for folk på din egen alder, rett og slett fordi du blir mer troverdig når du blogger om livssituasjoner du vet noe om. Hvis du er godt voksen, er det virkelig muligheter for å lage en moteblogg. Det er for eksempel ikke mange moteblogger som henvender seg til kvinner over 40, og det er enda færre moteblogger for de over 50. Kommer du enda lengre opp i aldersgruppene, finnes det nesten ingen blogger som handler om deres hverdag. Men selvsagt er voksne kvinner også opptatt av mote. Disse kvinnene har andre utfordringer i livet enn de yngre, og trenger blogger tilpasset sin egen hverdag. Karrierekvinner og mødre har også helt andre utfordringer enn unge, ugifte kvinner, og folk med ulike kroppsfasonger trenger også egne blogger tilpasset sine behov. Så finn din gruppe og blogg for dem.

Blogg om plagg du liker

Ikke blogg om klær du aldri ville brukt selv. Blogg om plagg du liker, plagg du føler deg vel i, og som du vil anbefale for andre. Ta fine bilder og legg ut, for eksempel hvis du har kjøpt fine skjortejakker eller andre plagg hos NA-KD. Det beste er om du selv er modell for plaggene, og viser hvordan de tar seg ut på en helt vanlig person. Hvis du ikke liker å ta bilder, kan du få en annen til å hjelpe deg. Men det er lurt å lære seg å ta gode bilder. Da er du mindre avhengig av hjelp, og kan oppdatere bloggen og bildene når det passer for deg, uten å be noen om hjelp. Varier gjerne bildene og bakgrunnen, og tenk gjennom bildenes komposisjon, slik at både du og klærne tar seg best mulig ut.

Tjen penger på bloggen

Hvis du er en flink blogger, og får mange følgere, kan du til og med tjene litt ekstra penger på bloggen. Men da gjelder det å oppdatere bloggen jevnlig for å holde på følgerne. Bloggere tjener ofte penger på reklame og på å skrive betalte innlegg. Og det er ingenting galt med dette, så lenge du merker betalt innhold og reklame som nettopp reklame og markedsføring. Likevel er det lurt å blogge fordi du har lyst til det, ikke fordi du ønsker å tjene penger. Hvis du bare fokuserer på penger, har du feil fokus når du skriver innleggene dine, og det kan skinne gjennom. Vær ærlig og engasjer deg når noen sender deg tilbakemeldinger. For å lykkes som blogger kreves det engasjement for det du skriver om, samt at du klarer å være litt annerledes enn andre bloggere.