Okategoriserade

Tips til innredning av baderommet

Når det er få kvadratmetere på badet kan det være vanskelig å få oppfylt alle innredningsdrømmene sine. Spesielt mindre byleiligheter er normalt utstyrt med små baderom som krever kreativ tenkning når den optimale innredningsløsningen skal finnes. Dog er det ikke kun i byene man finner små baderom. Det er også mange villaer som er bygget med små gjestebad og dette stiller store krav til innredningen. Så, hvordan oppnår du den beste løsningen til små baderom når kvadratmeterne begrenser mulighetene dine?

Her har vi samlet noen tips og gode råd til hvordan du kan utnytte plassen på badet best, i tillegg til å få det til å virke større.

  • Utnytt særegenhetene

Det finnes mange flotte baderomsmøbler på markedet, men det er dessverre de færreste møbler som passer inn i et skjevt, knøttlite bad. Derfor kan det være nødvendig å akseptere at det ikke finnes enkle løsninger til det vesle baderommet ditt, men i stedet for å se det som en begrensning, så kan du heller ta i mot utfordringen. Benytt anledningen til å la kreativiteten din herje fritt! Overvei for eksempel hvordan du kan utnytte skråveggene og det merkelige hjørnet. De små særegenhetene kan både gi minibadet personlighet og økt funksjonalitet.

Ta en tur rundt på nettet og finn inspirasjon til hvordan du kan få badet til å bli slik du ønsker det skal være. Hvis du skulle innse at du ikke finner det du er ute etter, hvorfor ikke åpne din egen nettbutikk og fyll det hullet du ser eksisterer på markedet?

  • Den lille vasken

Når kvadratmeterne er få blir du nødt til å vurdere hvor du kan spare plass. En standard vask opptar generelt mye plass på badet, plass som med fordel kunne bli brukt til noe annet. Heldigvis finnes det små vasker som er ideelle til få kvadratmetere siden de kan passe inn i hjørner og kroker.

  • Oppbevaring i høyden

Hvis du vender blikket oppover så vil du sikkert se hvor mye plass du egentlig kan finne på badet. Ofte vil man enkelt kunne sette inn et skap fra gulvet til taket, eller bare montere hyller oppunder taket. Slike løsninger er med til å skape ro og orden på det vesle baderommet, noe som igjen fører til at badet fremstår større.

  • Smalt dusjkabinett

Et annet sted du kan hente noen kvadratcentimetere er i dusjkabinettet. Et dusjkabinett tar mye plass på badet, noe som ikke alltid er en fordel når man skal innrede et lite bad. Hvis du gjør kabinettet mindre får du samtidig mer plass til oppbevaring. Det er ikke alle som egentlig trenger all verdens plass inni dusjen. På et lite bad vil det derfor være smart å gjøre kabinettet litt smalere, eventuelt avgrenset av en gjennomsiktig glassvegg som ikke adskiller dusjkabinettet fra resten av baderommet i like høy grad.

  • Skillevegg

En skillevegg kan gjøre underverker på det lille badet. Dette gjelder særlig hvis rørene til toalettet, avløpet og vasken er plassert uhensiktsmessig i forhold til den ønskede baderomsinnredningen. Du kan for eksempel overveie en glassvegg mellom toalettet og dusjen som gjør det mulig å vende doen, slik at plassen til vasken og oppbevaringen økes. Hvis plassen tillater det kan du bygge en tynn halvmur som også separerer dusjen, og eventuelt dusjkabinettet, fra toalettet og vasken.

  • Lysreflekterende fliser

Et lyst rom virker selvfølgelig større og mer innbydende enn et mørkt rom, så hvis du er heldig og har et vindu på badet, så kan du få rommet til å virke større med fliser som reflekterer lyset. Slike fliser er typisk glaserte og skinnende, slik at lyset blir fordelt i rommet. Siden flisene reflekterer lyset ut i rommet har du alle muligheter til å eksperimentere med forskjellige farger uten å skulle bekymre deg for at badet virker mindre igjen.

  • Stort speil

Speil gir generelt en forstørrende effekt på rom, men i innredningen på det lille badet er det ikke bare nok å ha et lite speil over vasken hvis du ønsker optimal effekt. Du kan derfor med fordel velge et speil som går fra den ene veggen til den andre. Dette vil maksimere effekten og få baderommet til å virke større.

  • Bruk den umulige plassen til pynt

Når man skal utnyttet badets muligheter for oppbevaring virker det som en skam å bruke plassen til pyntegjenstander og nips. Bruk heller rommets særegenheter til å skape stemning og personlighet på badet. Disse stedene kan uansett ikke brukes til noe særlig, så hvorfor ikke bruke plassen til å gjøre minibadet mer innbydende. Heng et bilde på skråveggen eller plasser en krukke i det smale hjørnet, det er mange muligheter. Det handler bare om å tenke kreativt.