Okategoriserade

Stress av med yoga

Er du stresset? Syns du at det er mye jag i hverdagen? Har du hodepine?

Hvis du ikke har prøvd yoga enda, kan det kanskje hjelpe deg med å stresse av og føle deg bedre.

 

Yoga hjelper deg med å stresse kroppen ned ved å løsne stivhet i muskler, stimulerer nervesystemet, du blir fit både innvendig og utvendig og det hjelper deg med å fokusere og finne løsninger. Utover fysisk styrke gir yoga deg også en innvendig styrke.

 

Yoga for nybegynnere
Yoga går langt tilbake i historien. Faktisk 5000 år tilbake. Noen forskere mener til og med 10000 år tilbake. Ingen er presis sikker på hvordan yoga utførtes da, på grunn av de mange mytene og hemmelighetsfulle praksisene. Har du aldri prøvd det og tenker du likevel at det ikke er noe for deg? Prøv det! Det finnes ingen riktige måter å gjøre det på. Yoga er opp til den enkelte – du bestemmer hvor mye du har lyst til. Det er ingen press om å være best eller komme først, det gjelder om å finne inn til seg selv og stresse ned. Det kan alle være med på. De vanskeligere og mer tekniske øvelsene kan du begynne med når du har gjort yoga en stund.

 

Yoga på stuegulvet
Du trenger ikke reise langt for å gjøre yoga. Du kan gjøre det hjemme i stuen – det eneste du trenger er en god yogamatte og den kan du finne her på Billigfitness.no. Finn inspirasjon på nettet eller prøv en yogatime i treningssenteret for å se om det er noe for deg. Noen trenger motivasjon i form av andre og andre foretrekker å være helt alene. Det gode med yoga er at du ikke trenger trene lenge av gangen. Føler du at du ikke har så mye tid en dag, men kjenner at du har bruk for treningen kan du ta en turbo trening på 15 minutter – selv om det ikke virker som mye, kan de 15 minuttene gi deg kicket til å komme deg igjennom dagen.

 

Dra på Retreat Holiday
Om du er ekstra utsatt for stress og føler du at du trenger til å komme deg vekk? Det finnes mange steder i Norge, der man kan dra på yoga og meditasjonsweekender. Noen steder utrenser man kroppen samtidig med at man mediterer. Her kobler man helt av fra dagligdagen, skrur av alt som heter elektronikk og går inn i seg selv. Om du vil reise lengre vekk, finnes det mange reiseselskaper som arrangerer retreats i utlandet – spesielt på Bali og Thailand.

Å komme seg litt vekk og ”starte fra frisk” kan gi deg en fornyet energi og gjøre deg til en forandret og positiv person med mot på livet og nye utfordringer.