Sosial media

Starte nettbutikk

En verden av muligheter
Helt siden internett kom på banen, har folk sett etter stadig enklere måter å tjene penger online. Nå om dagen er de fleste bransjer fylt opp med diverse operatører og utbydere, men man kan fortsatt tjene noen slanter ved å sikte seg inn på en viss nisje. Nettbutikker er enkle å starte – det finnes til og med nettsider som Shopify (ja, du leste riktig), de gjør store deler av jobben for deg og tar imot betalinger på dine vegne, slik at du slipper alt styr rundt det tekniske og byråkratiske. Hovedspørsmålet er hva du skal selge, og hvordan du vil selge det.

 

Eget lager eller dropshipping?
Det første du må bestemme deg for, er om du vil kjøpe varene selv for deretter å selge de videre, eller selge de for noen andre og ta en provisjon. Det sistnevnte kalles dropshipping – du selger en vare eller tjeneste online, men det er ikke du selv som faktisk gjør arbeidet. Dette er dog en av de overfylte bransjene, altså anbefaler vi ikke at du ser nærmere på den. Ser man for eksempel på markedet av sko på nett, er det flere gode nettbutikker som fyller opp sitt eget lager med gode sko fra ulike merker, for deretter å selge de videre med minimal fortjeneste. Siden du ikke trenger å leie butikk, ansette medarbeidere og betale høye skatter, vil selv en ørliten prosentvis fortjeneste gjøre en forskjell. Med lukrative priser kan du vokse og tjene store summer over tid.

Aerial View of Multiethnic People Forming Circle and Globe

 

Tips for online butikker

  • Selg varer eller tjenester som er vanskelige å finne. Hvem som helst kan gå til 7Eleven og kjøpe dopapir. Men dopapir med det amerikanske flagget? Eller med Carl I. Hagen? Sjeldne betyr dyre varer, og kan gi god fortjeneste.
  • Tidsperspektiv er viktig. Du kan sikkert kjapt få solgt et par produkter med en fortjeneste på 3-400 %, men hvor lang tid vil det ta før folk finner ut at du tjener grovt på dem? Eller til en konkurrent dukker opp og tilbyr halve prisen av det du tilbyr? Tenk langsiktig med din nettbutikk – du har ikke de store utgiftene og kan derfor satse over tid.

Løs et problem. Det finnes allerede tusenvis av nettbutikker. Søk deg inn på en nisje, søk etter folk som ikke kan finne det de trenger. Klær til store mennesker er ett eksempel, sko for de med store føtter et annet. Tenk utenfor boksen!