Okategoriserade

Spill med venner og familie med smarttelefonen

Alle har nå en konto på en eller flere sosiale medier. Den største plattformen er imidlertid fremdeles Facebook, men Instagram er like i hælene på det første store sosiale mediet. I noen land er derimot Instagram det største. I det siste har det kommet mange varianter av sosiale medier på markedet, og de forskjellige plattformene vinkler seg inn på forskjellige bruksområder.

Sosiale spill

Å spille brettspill med venner og familie er enda en aktivitet som har fått sitt digitale alternativ i det siste. Kjente spill som Trivial Pursuit, Monopol og Alias, har alle fått sine digitale versjoner gjennom applikasjoner vi kan laste ned til smarttelefonene våre. Slike spill er dermed en blanding av sosiale medier, kommunikasjon gjennom kamera og meldinger i tillegg til selve spillet. I den spesielle tiden vi er inne i nå, har det blitt svært populært å spille selskapsspill & brettspil med våre nærmeste via smarttelefonene våre. Vi kan møtes og kose oss med å spille sammen, også når vi ikke kan være på samme sted.

Digitale spillekvelder

Våren 2020 ble veldig spesiell, og vi hadde aldri sett for oss at hverdagen skulle bli snudd på hodet slik den ble. Heldigvis er det mulig å holde kontakt med venner, familie og kolleger gjennom internett. Etter en stund med meldinger og telefonsamtaler, begynner vi å savne det å kunne være sammen for å gjøre aktiviteter i lag. Gjennom digitale versjoner av kjente spill, kan vi heldigvis møtes flere om gangen og spille. Mange spill tillater fire eller flere deltakere, slik som Monopol, Scrabble og Alias. Samtidig som man spiller kan man ha mikrofon og kamera på, slik at opplevelsen blir så nær et fysisk møte som mulig.

For de som ikke liker spill som baserer seg på konkurranse, eller ikke har tid til tidkrevende spill som monopol, kan man spille tegne- og mimeleker.