Sosial media

Skrivebord

Et skrivebord er et bord beregnet for kontorarbeid, enten hjemme eller på kontoret. Her kan du sitte og pusle med papirer, bøker og fine skrivesaker. Før var skrivebord noe som befant seg utenfor hjemmet, nærmere bestemt på arbeidsplassen. Her satt sjefer og ansatte og utførte sine daglige oppgaver. Ofte var det også slik at størrelsen på skrivebordet viste hvor viktig du var. Jo større skrivebord, jo mektigere var du. I dag er skrivebord å finne på de aller fleste barnerom, i alle fall så snart barna har nådd skolealder. I tillegg er hjemmekontoret blitt en mer og mer vanlig del i de norske hjem. Både fordi mange jobber hjemmefra og fordi det er greit å ha et organisert sted til familiens papirer.

African businesswoman reading paperwork

Skrivebord i mange stiler

Etter at skrivebordet inntok hjemmet, har det blitt designet mange varianter. De kommer i alle typer materialer, slik som metall, furu, eik med mer,. De kommer også i mange farger samt med og uten skuffer. I dagens teknologiske samfunn er skrivebordet også å finne som databord, slik at du får plass til ledninger, skrivere, servere og andre teknologiske dingser du måtte trenge for å henge med i utviklingen. Er du på jakt etter et lekkert skrivebord til hjemmekontoret eller til barnas arbeidsplass, bør du ta en titt på furniturebox.no. Dette er en møbelbutikk på nett med mange fine møbler. Skal man først ha et hjemmekontor, er det viktig å lage en fin plass som innbyr til kreativitet og arbeidsro. Det lønner seg å se hvor god plass en har, samt hva en trenger, er det nødvendig med hyller, skuffer eller noe annet. Skal skrivebordet inngå som en del av stuen, soverommet eller skal det inn på et eget rom? Når du har funnet det som passer deg og ditt behov, er det bare å begynne å jobbe!

Vi sitter for mye stille

Til tross for at verden har utviklet seg og mange av oss, takket være den nye teknologien, kan ta med arbeidsplassen over alt, er det fremdeles veldig mye stillesitting blant norske arbeidstakere. Vi tilbringer gjerne opptil åtte timer, eller mer, hver dag sittende foran en dataskjerm. I kombinasjon med at sofaen ofte er vår beste venn når vi kommer hjem, fører dette til et stillesittende liv. Dette er en utvikling som ikke er bra. Vi blir tykkere og får slitasje og skader som smerter i rygg og nakke. Det er mange løsninger på denne utfordringen, bare vi er villige til å ta dem i bruk. Det ene er skrivebord som kan heves og senkes, slik at du kan variere mellom å stå og sitte i løpet av dagen. I tillegg finnes det mange arbeidsplasser som har trening innlagt i arbeidstiden. Er du en av dem som tilbringer mye tid ved skrivebordet, bør du kanskje legge inn noen pauser for deg selv, så du får strukket og rørt litt på deg.