Arbeidsmiljø

Skap et hyggelig og sosialt arbeidsmiljø med dine kolleger

Sommeren er her for fullt – noen har kanskje allerede sommerferie og kan dermed nyte late dager i sola, mens andre kanskje ikke er fullt så heldige at de kan ta seg fri og nyte det herlige sommerværet. Men, det er ingen grunn til å fortvile, for man kan også ha det riktig så hyggelig selv om en fortsatt må gå på jobb på sommerdager hvor det egentlig er mest fristende å legge seg på stranda med en god bok.

 

Lange dager bak en dataskjerm i et småkjedelig kontorlandskap med tett luft er nok ikke det mest fristende når sola steker utenfor, og en ser alle de glade menneskene rundt om i byen som kan nyte det herlige sommerværet med god samvittighet. Til tross for at lange arbeidsdager på et kontor eller i en butikk kan virke ganske bedrøvelig på en flott sommerdag, betyr det ikke at en ikke har muligheten til å hygge seg imens en er på jobb. Pauser er en ypperlig mulighet til å få en liten touch av sommer.

Multi ethnic group of cool young people sitting at the table and working together, using laptop, computer, discussing.

 

Gjør det beste ut av situasjonen – frisk luft er godt for et stresset hode
Hvis jobben for eksempel disponerer et lite uteareal, hvor medarbeidere kan holde pauser, er det en formidabel idé å tilbringe lunsjpausen i frisk luft. Blir luften på kontoret for dårlig, vil det være en god idé å for eksempel gå seg en luftetur i nærområdet. Det finnes ikke noe bedre for et stresset hode enn frisk luft og lett mosjon. Disponerer arbeidsplassen et uteareal, kan en alternativt tilbringe lunsjpausen ute, hvor en kan sitte på utebenker  og nyte lunsjen sin og en god kopp kaffe eller en kald smoothie, og kanskje til og med få litt farge på ansikt og kropp.

 

Skulle du være så uheldig å være en av dem som må jobbe store deler av sommermånedene, betyr det altså ikke at du kan få en liten essens av sommer av den grunn. Det handler bare om å gjøre det beste ut av situasjonen, være sosial med ens kolleger, invitere dem med på små kaffepauser utenfor – rett og slett gripe sjansen hvis sola skinner til å ta en tur ut og koble av i det gode været.

 

 

Sommerferie eller ei – sommeren skal nytes!
Så, selv om sommerferien kan føles fryktelig fjern, kan en likevel også få utbytte av sommerværet imens en er på jobb. Hvis en velger å tilbringe pausene ute i det fri, eller bare på jobbens uteområde, er dette også en ypperlig mulighet for å knytte sterkere bånd mellom deg og dine kolleger. Det viktigste når en tilbringer utallige timer på arbeidsplassen er i bunn og grunn å kunne kunsten å koble av i små perioder. Småskravling i pausene kan få deg på andre tanker, og glemme at du må jobbe store deler av sommeren. Dermed føles heller ikke arbeidsdagen så lang og kjedelig heller, selv om en det er lett å drømme seg vekk til late dager i sola på en svaberg, eller til varme, fjerne destinasjoner lenger sydpå.