Arbeidsmiljø / Markedsføring og økonomi / Sosial media

Grepene du bør gjøre innen markedsføring

Verden for å markedsføre seg har såvisst utviklet seg siden internett ble introdusert for de flere hjem på 1990-tallet. Nyhetsbildet spres raskere sammenlignet med tidligere da det trengte gå igjennom flere ledd før nyheter endelig kunne kringkastes. Samtidig som mediet kan deles på et brøkdels sekund er det også viktig å være bevisst for hvilken markedsføring som er mest effektiv. Internett er et veldig viktig organ som når ut til alle verdens kriker og kroker. Samtidig som at alle har en eller annen digital skjerm i hendene utvikler markedsføringen seg i tråd med våre behov. Statistikk viser at 75% av milleniumsgenerasjonen anvender smarttelefon framfor labtop når de surfer hvilket utgjør over halvparten av totalt forbruk på nettet. Med stor konkurranse er det derfor viktig med de riktige grepene når du skal markedsføre noe som ligger hjertet ditt nært. Å følge med på utviklingen av mennesket og hva vi forventer i hverdagen er et must for å nå ut til den målgruppen vi ønsker markedsføre oss for.

Jente med en smarttelefon i hendene

Vær tilstede for målgruppen !

Sitter du foran skrivebordet om ikke under en solparasoll i syden og skal sette opp strategiplan for den kommende perioden? Å forstå tenkemåten til målgruppen kan utgjøre en stor forskjell for hvor mye din markedsføringsplan når fram. De siste par årene har flere og flere blitt bevisst det er et must med en mobiltilpasset nettside for virksomheten sin. Samtidig er det også et behov at man er tilstede for kundene sine for å skape en personlig dialog med kundene. Per idag har dette utviklet seg til å bli et krav for å lykkes innen markedsføring. Å være bevisst over trendene der ute og hvilke tilbakemeldinger kundene gir er en fin måte å stake ut kursen framover. Sammenlignet med for 10-år siden er det videostrømming som gjelder. I en travel hverdag er det mer effektivt å se enn å lese lange poster. 85% av dagens videoer sees faktisk uten lyd, og utsiktene viser at fram til 2018 så vil live streaming være en nødvendig markedsføringsmåte. Å hylle eventbyrået med en prisutdeling kan gjøre suksess og sette en ekstra spotlight med overskriver i media.

En travel livsstil krever fleksible markedsløsninger!

Sosiale medier har utviklet seg til å bli en plattform for innhold, og innen neste år (2018) bør hele 50% av markedsføringen din være i videoformat. Innhold har også en viktig rolle i markedsføringen på nett aller mest på grunn av hvordan målgruppen oppfatter merkevaren din. Livsstilen til de fleste mennesker er for det meste travel og vi foretrekker umiddelbar kommunikasjon som f.eks. live-chat eller Q&A. En studie gjort av rådgivningsfirmaet Forrester viser at en video kan være verdt mer en 1,8 millioner ord hvilket sier hvor viktig det er for forretningen å gjøre innholdet synlig. Et visuelt innhold gir deg også en bedre SEO-rangering. En engasjerende nettside betyr alt for å beholde interessen. Mange utvikler attraktive nettsider via webutviklere hvilket bør være en viktig detalj på strategilisten din. Hos Sambla kan du ta opp et lån som passer din bedrifts økonomi. Med en effektiv SEO-strategi blir du ikke usynlig på markedet.