Okategoriserade

Endringer på grunn av Corona?

COVID-19 har drastisk endret på hverdagens rutiner. Med mange smittevernregler, som sosial distansering og munnbind, er samfunnet blitt en ny plass. Vanlig oppførsel, venner, og tilbringe tid sammen er på mange måter blitt snudd på hodet.

Nye vaner og muligheter

Tidligere traff vi venner på skole, tilbrakte etter skoletid med dem, og slo av en prat med arbeidskollegaer når vi traff dem. Plutselig ble dette borte og vi kunne ikke lenger kommunisere med venner, kjente, og kjære på samme vis. Mange nye tilbud og kommunikasjon er flyttet til sosiale medier som Zoom, Google Meet, Microsoft Teams, Skype og Hangouts for å nevne noen få. Skoler ble online, men det prøves igjen med «normal» skole, med strenger smittevernregler i forsetet. 

Med mange internettjenester er rabattkoder fra eurodel utrolig hjelpsomme med all handel som er flyttet til Internett. Med stengte butikker og kontorer er handel, jobber, og vaner endret. Mange offentlige tjenester er migrert til nettverkstjenester. Kraftig økning av netthandel er så langt resultatet.

Uviss fremtid med Corona

Det er fortsatt enorme mengder av mennesker som blir smittet av Corona. Selv om dødsfall har dalt kraftig, er det likevel smittevernregler som forhåpentligvis fortsatt vil være hjelpsomt med drastisk redusering av virusspredningen. Mange Internettvaner forsvinner nok ikke etter alt virus-problematikken. Det betyr at tjenester, butikker, butikkjeder, offentlige kontorer, leger, skoler og flere må utvikle seg enda mer slik at de kan tilby, og opprettholde gode nettsider vi fortsatt kan bruke.

Ingen vet hvor Internett stopper. Ingen vet hvor Corona vil ta oss, og eventuelt stoppe opp. Kunnskapen vokser sammen med behovene!