Arbeidsmiljø

Derfor bør man velge bort den tradisjonelle kontorplassen

Si ordet «jobb» til noen, og sjansen er stor for at tankene deres straks går til en traust kontorstol i et tradisjonelt kontorlandskap. Man har vel en pult med en lampe på, og en fast arbeidstid å forholde seg til? Ja, men det er i ferd med å bli en gammeldags og lite effektiv ordning, viser flere sterke trender.

Se til Google

Verdens mektigste teknologiselskap Google har ikke nølt med å bryte med det tradisjonelle. Det skyldes ikke bare at de ønsker å ha et image som lekne eller uhøytidelige, men at de vil ha mest mulig ut av medarbeiderne sine. Tekno-giganten har naturlig vis kontorer over hele verden, men lokalene i Zurich er blant de som har fått yte oppmerksomhet. Der finner man nemlig både store spill- og lekerom for dataspill, ballspill og brettspill, i tillegg til egne soner der man kun skal kose seg med snacks! Hva er din drømmearbeidsplass? Det kan jo faktisk hende du kan vinne noen kroner du kan bruke på å forfølge en utdannings- eller reisedrøm, så hvorfor ikke prøve? Det behøver faktisk ikke koste deg noen ting. Se bare på nye gratissjanser hos Folkeautomaten her!

Lek gir resultater

Løsningene hos Google er ment å frigjøre glede og kreativitet hos medarbeiderne, samtidig som effektiviteten ivaretas. Det gjøres ved å tilby alt fra bowling til treningsfasiliteter og mikro-konferanserom spredt ut over landskapet, og ingen som kjenner Googles posisjon vil vel være i tvil om at det virker etter hensikten. Her er det få som kjeder seg eller stivner unødig i kroppen av å være på jobb.

Fremtiden er ubundet

Mange fremtidsrettede arbeidsgivere tilbyr også små, grønne soner for meditasjon eller annen avkobling, samt muligheten for «plug out – plug in», der man tar med seg arbeidet fritt rundt ved hjelp av små stillesoner, nettverkssoner og lignende. Hos de aller største arbeidsgiverne kan de ansatte også få tilgang på både svømmehall og klatrevegger, og et viktig poeng i denne frie filosofien er at man som ansatt er fri til å bestemme arbeidstiden selv – så lenge man får gjort det man skal. Og hvem vet, kanskje er du blant dem som en dag får se det siste av de gamle, tradisjonelle stol og pult-arbeidsplassene?