Okategoriserade

Depresso: Følelsen du får når du har gått tom for kaffe på jobben

Er kaffe den nye teen? Det er nå allment kjent at kaffemaskiner finnes i mange kontorer over hele landet og rundt om i verden. Kaffe er faktisk en av de mest populære drikkene i verden, om ikke det mest populære produktet.

Kaffe er faktisk den nest mest verdifulle handelsvare etter olje. Selv om for eksempel britene gradvis erstatter sin tradisjonelle favoritt kopp med te med Beans Juice, må det være en grunn, og sannsynligvis flere enn en.

Folk kan ikke lenger leve uten deres kaffe. Det være seg Americano, espresso, mocca, mørk eller lys. Dermed er det et mareritt for hengivne kaffe-nytere å forestille seg en arbeidsplass uten kaffe. Nylige studier viste at ansatte mener at det at arbeidsgivere tilbyr deres ansatte høykvalitetskaffe fra gode kaffemaskiner (se stort utvalg her) er en viktig ting på arbeidsplassen som viser at selskapet bryr seg om deres ansatte.

Å ha en kaffemaskin på kontoret er av stor betydning for å øke produktiviteten og opprettholde et sunt arbeidsmiljø. Neste gang sjefen din tviler på effektiviteten og forpliktelsen til arbeidet ditt fordi du tar for mange kaffepauser, har du gode grunner til å bevise at du faktisk forbedrer jobben din.

Forskning viser at kaffe forbedrer produktiviteten

Koffein er et sterkt stimulerende middel som hjelper medarbeiderne til å bekjempe tretthet og gir dem mental våkenhet, energi og utholdenhet. I løpet av arbeidsdagen gjennomgår de fleste mennesker dette en, to eller til og med 3 ganger.

Dette skyldes delvis biorytmen i kroppen: mange mennesker føler seg mentalt trette klokken 10 og klokken 14 på grunn av produksjonen av en kjemikalie som er ansvarlig for søvnighet, adenosin, som kobler til reseptorer som senker hjernens aktivitet.

Jo mer adenosin, desto mer trøtt føler du deg. Koffein har en lignende struktur som adenosin, og binder seg til de samme reseptorene, men da det ikke er adenosin, kan denne effekten ikke føles.

Depresso

Depresjon er en alvorlig psykisk lidelse som fører til en betydelig nedgang i livskvaliteten. I en Harvard-studie hadde kvinner som drakk 4 eller flere kopper kaffe per dag en 20% lavere risiko for å bli deprimert.

Koffein påvirker nivået av dopamin og serotonin i hjernen, og forhindrer gjenabsorpsjonen, noe som gjør at du føler deg lykkelig. Glade ansatte og et positivt miljø er med andre ord en god grunn til å gi de ansatte god kaffe på arbeidsplassen.

En studie hos MIT viste at kaffepauser har en positiv effekt for å øke styrken på gruppene på arbeidsplassen, og de øker også produktiviteten. Å ha en kopp kaffe på arbeidsplassen med kolleger, kan også skape et rom hvor nye ideer blir født. Folk har en tendens til å utveksle meninger ved bare å snakke over en kopp med noe varmt.