Sosial media

Bli en sosial media guru

Oppmerksomhet er alt
Vi lever i en ny verden, en oppgradert verden der Internett er i sentrum av det aller meste vi gjør. Teknologi har kommet seg inn i de aller fleste husholdninger og forandret måten vi lever på. Vi får og deler informasjon på helt nye måter, dermed vil utviklingen fortsette å skyte fart – utallige arbeidsplasser vil oppstå online i årene som kommer.

 

For å reklamere diverse tjenester og produkter på nettet brukes stadig nye og frekkere metoder. Medieselskaper har bredt seg ut, som oftest ved bruk av såkalt clickbait og god, gjennomtenkt content marketing. Det handler om å tiltrekke seg så mye oppmerksomhet som mulig, oppmerksomhet som er vanskelig å fortjene i det 21. århundret.

 

Clickbait
Som du kanskje forstod fra navnet, handler clickbait om å trekke til seg oppmerksomhet online, altså klikk fra potensielle kunder, ved å bruke overskrifter og utvalgte ord som agn. Når folk klikker seg inn på den spennende overskriften, trekker det oppover i statistikken og drar opp reklameprisen på nettstedet ditt. Clickbait har menneskelig nysgjerrighet som viktigste virkemiddel – du har sikkert sett slike sensasjonelle overskrifter på Facebook og andre sosiale medier.

People in a Meeting with Social Media Concepts

 

SEO og buzzword
Buzzword, også kalt moteord, er ord eller uttrykk som er populære på nettet (og dermed også ellers i livet) i en kort periode. Disse må man alltid huske på å inkludere på nettstedet sitt, slik at man kommer opp i søkemotorene så høyt som mulig. For det er det alt handler om hvis du vil starte et nettsted og tjene penger på reklame.

 

Sosiale medier
Millioner av mennesker er innom Facebook, Twitter, Instagram og andre sosiale medier hver bidige dag. Dette er en gyllen mulighet for vettige markedsførere å opplyse potensielle kunder om deres vare. Er varen en nettside, er det bare å legge ut så mye spennende som mulig – før eller siden vil folk strømme til. Problemer oppstår når man roer seg ned og glemmer at kundene stadig venter på nye ting å klikke på. Folk vil ha noe å lese, noe å titte på. Ikke ta fra dem denne gleden, så vil du komme langt på nett.